Projeleriniz için e-posta gönderiniz :

info@smartcity.com.tr
smart city

2024 Akıllı Şehir Robotik Kurslar Maker Atölye Projesi

Maker Movement yani ‘maker hareketi’ en basit tanımla, ‘kendin yap’ kültürüdür. Maker’lar üreten kişilerdir. Bir karton parçasını kesip bardak altlığı yapmak da bunun içine girebilir, 3 boyutlu yazıcıdan kurabiye kalıbı tasarımı yazdırmakta.

Logo

Kısaca makerlar hazıra konmaz, sıklıkla teknolojiyi de aracı olarak kullanarak çözüm üretirler.Bugün çevremizde gördüğümüz maker atölyeleri de çocuklara ve büyüklere çeşitli teknik imkanları kullanmayı öğretiyor, maker’lık yolunda teknoloji ile ilişkilerini kolaylaştırmayı hedefliyor.Pek çok atölye, kurs, deneyim grupları görüyoruz. Haliyle kafamız karışıyor. Nedir bu atölyeler, bu başlıklarda neler yapılır? Gelin kısaca bakalım;
Kodlama kursları
‘Kodlama’ İngilizcesi coding programlamadır. Belirli şartlara ve düzene göre yapılması öngörülen işlem sıralamasıdır. Kodlama etkinliklerinde de, bilgisayara yapması gerekenleri söyleyen komutlar dizisi oluşturuyor ve programlıyoruz.
Bilgisayar programlama genellikle yazı yazarak yapılır ancak çocuklar için geliştirilen uygulamalarda kod yazma bloklar aracılığıyla yapılıyor. Dolayısıyla görselleri yorumlayabilen, ekran karşısında durmasında sağlık açısından bir engeli olmayan her çocuk yaşına uygun uygulama yardımıyla kodlama ile tanışabilir.
Kodlama işinin içine elektronik kart eklenmesidir. Programlanması çok kolay olan Arduino açık kaynaklı bir elektronik devre platformu. Bu kiti hazır alıp hemen bir şeyler yapmaya başlayabiliyorsunuz. Çocuklar yazdıkları kodların ekranda değil de önlerinde canlı olarak eyleme dönüştüğünü görmeye bayılıyorlar. Arduino robotik programlama diye de geçiyor; “Arduino ile robotik kodlama” atölyesi görürseniz, aynı şeydir.Robotik atölyesinde çocuklar robotik ve kodlama dünyasına giriş yapıyorlar. Önce tanım olarak ROBOT nedire bakarsak; “Yeniden programlanabilen; maddeleri , parçaları, aletleri, programlanmış hareketlerle yapılacak işe göre taşıyan veya işleyen çok fonksiyonlu makineler” olduklarını görürüz.

Her robotik atölyesi farklı materyal kullanabilir, kayıt olurken bilgi isteyin. Yukarıda bahsettiğimiz Arduino ile robotik atölyesi isminde olabileceği gibi, We Do 2.0, Lego minstrom EV3, Lego Boost gibi setler de Lego ile kodlama olarak geçer örneğin.
Make ve key anahtar kelimeleri birleştirilmiş ve ‘anahtar üretme’ kitleri oluşturulmuş. İşte bu hazır icat kitleri ile yapılan atölyelere Makey atölyesi deniyor. Mıknatıslarla birleştirilen elektronik bir kart görünümündedir Makey, ve çocuklar bu buluş seti ile sanattan mühendisliğe sınırsız bir yelpazede üretim yapabilirler, en azından yapabilmenin tekniğini makey makey atölyesinde almaya başlarlar.
3 boyutlu yazıcılar, yazdırmak istediğiniz tasarımı, elinizle tutabileceğiniz gerçek nesnelere dönüştüren bir makinedir. Çocukların kendi yaşlarına uygun olarak katılabilecekleri tasarım atölyesi sonrasında, ellerine kendi tasarımları ile ayrılabilirler. 3d printerlar geleneksel imalat yöntemleri gerçekleştirilmesi mümkün olmayan geometrileri üretebilmekte ve bunu da oldukça düşük maliyetle gerçekleştirmeye imkan tanıyor. Çocukların çok hoşuna giden bu rengarek çıktılar için atölye öncesi mutlaka sorun; Kendileri mi tasarım yapacaklar, yoksa hazır online bulunmuş tsarımları mı yazdıracaklar? 1.sini tercih edin.

Sizlerde detaylı sunum almak ister misiniz ?